Havermoutkoekjes zonder suiker

Havermoutkoekjes zonder suiker zijn een verantwoord tussendoortje en smaken ook nog eens heerlijk. In veel producten zijn geraffineerde suikers bewerkt, op een dag krijg je veel meer suikers binnen dan goed voor je is. Om niet nodeloos veel tijd kwijt te zijn aan het lezen van verpakkingen in de supermarkt bestaat er een ander alternatief. Door zelf koekjes te bakken weet je exact wat je eet en het is nog leuk ook om te doen ook. Niet alleen is het gezond om te eten, maar het is ook nog eens een goede manier om kinderen te laten proeven dat een koekje zonder suiker heerlijk smaakt.

havermoutkoekjes-zonder-suiker
Havermoutkoekjes zonder suiker
Recept Afdrukken
Havermoutkoekjes zonder suiker, een bewust tussendoortje.
Porties
12 koekjes
Kook Tijd
20 minuten
Porties
12 koekjes
Kook Tijd
20 minuten
havermoutkoekjes-zonder-suiker
Havermoutkoekjes zonder suiker
Recept Afdrukken
Havermoutkoekjes zonder suiker, een bewust tussendoortje.
Porties
12 koekjes
Kook Tijd
20 minuten
Porties
12 koekjes
Kook Tijd
20 minuten
Ingrediënten
Porties: koekjes
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius (hete luchtoven).
  2. Bekleed de bakplaat alvast met het bakpapier. Dit voorkomt later het vastkleven van de koekjes aan de bakplaat.
  3. Pel de bananen, snijd ze in kleine stukjes en prak het geheel fijn.
  4. Voeg de havermout, de amandelen en de cranberry’s samen toe aan een grote kom.
  5. Laat het kokosvet even smelten in een pannetje en voeg ondertussen de geprakte bananen toe aan de droge ingrediënten in de kom. Als het kokosvet gesmolten is deze toevoegen aan het deeg en het meng het geheel goed door.
  6. Maak balletjes van het deeg. Met behulp van twee eetlepels leg je de balletjes neer op de bakplaat. Druk ze zachtjes plat totdat ze een mooie ronde platte vorm krijgen.
  7. Laat de havermoutkoekjes zonder suiker circa 15 tot 20 minuten bakken in de oven. Tussendoor even controleren of ze niet te donker worden.
  8. Even laten afkoelen en het proeven kan beginnen.
Notities

Dit recept leent zich uitstekend om eindeloos te variëren met diverse ingrediënten. Voor de afwisseling kun je kleine stukjes appel toevoegen of rozijntjes. Dit geeft een zoetere smaak aan de koekjes. Ook met een theelepel honing bereik je de gewenste zoete smaak.

Deel dit Recept