Havermoutkoekjes met cranberries

Havermoutkoekjes met cranberries zijn voedzaam en ook nog eens super lekker. Voor wie het nog niet wist, havermout valt in de categorie superfoods. Je hoeft je dus niet schuldig te voelen na het eten van deze koekjes. De cranberries, welke toegevoegd zijn aan dit recept, zitten boordevol vitamine C. In een mum van tijd staan deze gezonde koekjes op tafel, een heerlijke traktatie voor elk moment van de dag.

Havermoutkoekjes met cranberries
Recept Afdrukken
Havermoutkoekjes met cranberry’s, verantwoord en lekker
Porties
12 koekjes
Porties
12 koekjes
Havermoutkoekjes met cranberries
Recept Afdrukken
Havermoutkoekjes met cranberry’s, verantwoord en lekker
Porties
12 koekjes
Porties
12 koekjes
Ingrediënten
Porties: koekjes
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius (hete luchtoven).
  2. Bekleed de bakplaat met het bakpapier.
  3. In een grote kom alle droge ingrediënten mengen. Dit zijn alle ingrediënten behalve de bananen, het vanille extract en de kokosolie.
  4. Pel de rijpe bananen, snijd deze in stukjes en prak ze. Voeg de geprakte bananen toe aan de kom. Als laatste de kokosolie en het vanille extract toevoegen. De kokosolie mag ook gesmolten toegevoegd worden aan het deeg. Dit doe je door de kokosolie in een klein pannetje te verwarmen.
  5. Kneed het mengsel tot 1 geheel. Maak daarna kleine balletjes van het mengsel. Tussen twee lepels de balletjes op het bakpapier leggen en druk ze zachtjes plat. Laat voldoende ruimte over tussen de koekjes zodat ze niet aan elkaar vast bakken.
  6. Laat de havermoutkoekjes met cranberry’s circa 25 tot 30 minuten bakken in de oven. Als ze er gebruind en knapperig uitzien zijn de koekjes klaar.
  7. Even laten afkoelen en smullen maar.
Notities

Maak voor speciale gelegenheden gebruik van vormpjes welke een verrassend effect geven. Denk bijvoorbeeld aan kerstboomvormpjes ter gelegenheid van kerstmis, bloemenvormpjes in de lente. Vooral kinderen vinden het leuk om mee te helpen met het bakken van koekjes. Door vormpjes uit te kiezen en te gebruiken wordt het bakken een leuke activiteit op zich. Fijn als het een regenachtige dag is. De vormpjes zijn verkrijgbaar in elke winkel met huishoudelijke artikelen.

Deel dit Recept