Havermoutkoekjes met banaan

Havermoutkoekjes met banaan zijn smaakvol en eenvoudig te bereiden. Bananen zitten boordevol goede voedingstoffen en zijn onmisbaar in een goed gevarieerd dieet. Niet alleen zijn ze lekker om zo uit het vuistje te eten maar je kunt er ook eindeloos mee variëren als basis ingrediënt voor dit recept. Zo kun je het prima combineren met honing, dadels of pindakaas.

havermoutkoekjes-banaan
Havermoutkoekjes met banaan
Recept Afdrukken
Havermoutkoekjes met banaan, naast smaakvol ook bomvol goede voedingsstoffen
Porties
12 koekjes
Kook Tijd
20 minuten
Porties
12 koekjes
Kook Tijd
20 minuten
havermoutkoekjes-banaan
Havermoutkoekjes met banaan
Recept Afdrukken
Havermoutkoekjes met banaan, naast smaakvol ook bomvol goede voedingsstoffen
Porties
12 koekjes
Kook Tijd
20 minuten
Porties
12 koekjes
Kook Tijd
20 minuten
Ingrediënten
Porties: koekjes
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius (hete lucht oven). Bij het gebruik van een elektrische oven is het aan te raden om de handleiding erop na te slaan wat een gelijkwaardige temperatuur is.
  2. Dek de bakplaat af met het bakpapier.
  3. Pel de bananen, snijd ze in kleine blokjes en prak ze fijn in een grote kom.
  4. Voeg de havermout toe en meng het geheel goed.
  5. Hak de ongezouten en ongebrande noten in kleine stukjes. Het hoeft niet fijngehakt te worden. Voeg de helft van de noten en de helft van de rozijnen toe in de kom.
  6. Meng het deeg goed door elkaar en maak er balletjes van. Leg elk balletje, met voldoende ruimte tussen de balletjes in, op de bakplaat.
  7. Hak de chocolade in grove stukjes.
  8. Druk de deegballetjes met een lepel plat en strooi de overgebleven noten, rozijnen en stukjes chocolade over de koekjes. Druk het geheel aan zodat het in het deeg vast blijft zitten.
  9. Laat de koekjes circa 20 minuten in de voorverwarmde oven bakken.
  10. Even laten afkoelen en de havermoutkoekjes met banaan zijn klaar.
Notities

Wanneer je bananen in huis hebt die nog niet rijp genoeg zijn om te verwerken in een recept kun je ze door deze te verwarmen toch gebruiken. Hiervoor laat je de oven op 150 graden Celsius voorwarmen, ondertussen leg je de gewenste hoeveelheid bananen klaar op het bakpapier op de bakplaat. Laat de bananen 30 minuten warm worden in de oven. Schrik niet van de zwarte kleur van de bananen, dit hoort zo te zijn. Ze zijn nu klaar voor gebruik.

Deel dit Recept